Wednesday, March 3, 2010

Bola Tackle Kaki !


Peminat EPL terutamannya penyokong Arsenal mesti dah tahu pasal kecederaan yang dilalami oleh pemain muda Arsenal, Aaron Ramsey ketika perlawanan antara Arsenal vs Stoke City. Aaron Ramsey telah diterjah teruk oleh defender Stoke City, Ryan Shawross. Dilaporkan Aaron Ramsey mengalami kecedaraan patah kaki dan kemungkinan kecederaan lutut.

Insiden ni mengingatkan aku tentang injury yang dialami ole seorang pemain ni. Tapi sebab injury player ni lain daripada lain sikit. Bukan kaki dia kena tackle dengan player, tapi kaki dia kena tackle dengan bola. Huh? Bola? Betul. Bola.

Player itu adalah Alan Smith. Jom tengok video bola tackle kaki.





Masa tu Alan Smith masih bermain untuk Manchester United. Game Manchester United vs Liverpool. Alan Smith dengan beraninya menahan free kick John Arne Riise. Dari video atas, korang bole nampak kaki Alan Smith dan lembik semacam lepas block free kick Riise. Memang rembat habis free kick mamat ni. Alan Smith pula patah kaki kiri dan dislocate ankle dia. Dia tak dapat bermain selama 7 bulan lepas tu. LOL.

3 comments:

ParkAir said...

wow! firt time aku dengar kes macam ni. agaknya pasal ni la dia kena jual hehe.

shafiq08 said...

prestasi dia pun mula merosot lepas injury ni. sekarang ni dia dekat Newcastle.

Anonymous said...

awwwww...saketnyer...
power gler riise rembat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...