Monday, March 8, 2010

1 Malaysia Ada Di Mana-Mana !




Sekarang ni semuanya 1 Malaysia. Semangat 1 Malaysia la, Cafe 1 Malaysia la, Sekolah 1 Malaysia la, tandas 1 Malaysia la, semuanya nak taruk 1 Malaysia kat depan. Lepas tu kalau bergambar, semua tunjuk 'jari satu'. Jari telunjuk ye, bukan jari tengah. Haha.

Tapi korang tahu tak konsep 1 Malaysia ni ada kat mana-mana dan ia telah dipraktikkan oleh ramai orang mahupun pada waktu dulu. Jom kita tengok kat mana kita boleh nampak konsep '1' ni.


"Kami.. Uhuk uhuk.. Kami warga emas Filipina pun guna konsep 1 juga. Uhuk.. 1 sampai tua! Uhuk uhuk!" ( single sampai tua )


Tengok. Masa NBA old skool pun dah tunjuk 'jari satu'.


Ni memang semangat 1. Semuanya semangat nak 1 ticket free nak tengok konsert Hannah Montana. WTF? Hannnah Montana?!


Lil' Wayne pun semangat 1 jugak. Nak tambah 1 batang gigi emas kot.


"Edward, you and I will be 1 someday", said Bella. Dalam Twilight kita boleh nampak semangat 1 World yang kuat. Pontianak dan manusia boleh kahwin.


Ni bukan semangat 1 Malaysia. Ni tak baik punya semangat. Boys and girls, don't practice this 'semangat' at home.


p/s : Tiada sebarang unsur politik di dalam post ini. Hanya untuk sekadar hiburan. =P

5 comments:

fitri oh fitri said...

hahaha, pesanan yg last lawak, ok. wont practice that at home!




http://fitridzulkifli.blogspot.com

7spear said...

meh jom jalan2 ke belog saye :D
http://mysoulzflayaz.blogspot.com/

Mr Kamikaze said...

peh..jadi lawak pulak 1 Malaysia ni,,hahaha

joegrimjow said...

hehe
gambar bawah tu sebenarnya tujuan asal
heheee

shafiq08 said...

mana ada, saya suka sangat 1 Malaysia ni..haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...