Thursday, March 4, 2010

Fakta Tentang Kentut Anda


Buang angin atau nama kasarnya, kentut merupakan salah satu daripada aktiviti harian kita. Janganlah korang sangkalkan fakta ini. Haha. Ada kentut busuk, ada kentut wangi. Ada jugak kentut kuat, dan ada jugak kentut "Pisss..."

Tapi apa yang korang tahu pasal kentut korang? Adakah ianya sekadar gas yang berbau busuk yang mengeluarkan bunyi? Mari kita mendalami kentut kita !!

Facts About Your Farts
Sumber: Online Schools

3 comments:

iman maisarah said...

Salam.I've 2 questions here.. Cannot suffocate means x melemaskan. So, mksud ayat kat atas tu.. Kita x kan lemas if kita dlm bilik penuh dgn our own farts? tp knp gmbar dia mcm mnunjukkan sebaliknya? 1more, btol ke org da mati pon bole fart? hope to hear the reply soon. Thanx!

Fatimah Samsuddin said...

errkkk.. org mati pn kentut???

SYAHIRAN said...

org da mati pn kentut dsbbkn sistem pghadaman dlm badan stil ad makanan yg sdg diproses.. so tak hairan la mg akan kentut.hehe.. tp agak menyiulkan la kalu ttibe tok imam lari sb dy kate mayat idop balik..hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...