Wednesday, April 21, 2010

World Cup Ini Tidak Akan Jatuh Ke Tangan England


England adalah antara pasukan favourite untuk memenangi World Cup disamping Brazil dan Sepanyol. Tapi tahun ni aku rasa World Cup tak akan jatuh ke tangan England. Brazil dan Sepanyol pun jangan harap. Sebab apa pulak? Sebab diorang mungkin ada masalah untuk memegang dan menjulang trofi World Cup ni.



Willard Wigan, 44, seorang sculptor, menghabiskan masa selama 15 jam sehari dalam 3 minggu untuk menyiapkan World Cup yang paling kecil di dunia dari emas 42 karat. Sculptor dari Birmingham ini menggunakan pahat berlian yang kecil untuk membuat trofi Piala Dunia ini di atas kepala pin.

Menurut Willard Wigan, membuat trofi sekecil ni memerlukan banyak kesabaran dan skill yang unik. Bahagian yang paling susah baginya ialah mengukir negara-negara di glob piala. Dia juga banyak kali gagal dalam percubaan untuk menbuat trofi ni. Tiga kali percubaannya tak menjadi dan satu daripadanya jatuh ke lantai dan tak berjaya dijumpainya. Semut ambik kot. Haha.




Sumber : Daily Mail



P/S : World Cup kali ni aku sokong Ivory Coast. Korang ?

6 comments:

LUKISAN PENA said...

mesti mahal gile WORLD CUP nieh...
nak tgok pun kena zoom 88 kali zoom..

Qalesha said...

world cup ini akan pulang ke jerman

Lan Bingka said...

pehh..tak sangka sekecil tu..

ParkAir said...

Sepanyol!! tabik kat orang yang wat piala miniatur tu.

ParkAir said...

Sepanyol!! tabik kat orang yang wat piala miniatur tu.

mimpiyangsempurna said...

viva Italia...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...