Tuesday, April 27, 2010

Senarai 10 Pemain Bola Terkaya Di Dunia


Baru-baru ini, majalah Forbes telah mengeluarkan senarai 10 pemain bola sepak yang menerima gaji tahunan tertinggi di dunia. David Beckham sekali lagi telah menerima gaji tertinggi dan selebihnya pemain bola dari liga Sepanyol (Primera Liga) dan liga Inggeris (English Premier League). Main bola sepak je dah dapat duit berjuta-juta. Kat Malaysia macam mana pulak ? Hehe.

1) David Beckham (LA Galaxy & Milan) €30 m (RM127.8juta)


2) Cristiano Ronaldo (Real Madrid) €22 m (RM93.7 juta)


3) Kaka (Real Madrid) €17.5 m (RM74.5 juta)


4) Ronaldinho (Milan) €17.5 m (RM74.5 juta)


5) Thierry Henry (Barcelona) €16 m (RM68.1 juta)


6) Lionel Messi (Barcelona) €14 m (RM59.6 juta)


7) Frank Lampard (Chelsea) €12 m (RM51.1 juta)


8) John Terry (Chelsea) €11 m (RM46.8 juta)


9) Zlatan Ibrahimovic (Barcelona) €11 m (RM46.8 juta)


10) Steven Gerrard (Liverpool) €10.5 m (RM44.7 juta)




P/S : What does a professional footballer do ? Work ? Or play ?

5 comments:

FarhanaDr said...

Pemain bola kita bila nak masuk dalam list ek? Heehee..

FarhanaDr said...

Moga boleh kalahkan David Beckham ni.. Ngee.. :)

kacang said...

huhu.
giler la gaji dorang kann.

AyuE said...

nak 10 pemain pling ensem plak boleh??

shafiq said...

@ FarhanaDr

sampai kiamat pun tak masuk..haha..

@ kacang

tula.. main bola je.. padahal study tak tinggi mana..

@ AyuE

ni tengok bola sebab skill ke sebab player hensem..haha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...