Monday, May 3, 2010

Tak Sayang Mercedes Ke ?


Kepada sesiapa yang belum dapat lesen kereta, korang perlu baca entry ini kerana reverse kereta sangatlah penting dalam pemanduan korang. Belajar la reverse elok-elok ye. Haha.



Seorang pemandu hampir mati sia-sia selepas kereta yang di-reversenya melanggar dinding bangunan Bank of America di Oklahoma yang setinggi 7 tingkat di kawasan tempat letak kereta. Pemandu yang tidak ingin diketahui identitinya telah tersekat kakinya di antara pedal brek dan pedal minyak ketika ingin me-reversekan keretanya di Oklahoma.

Mercedes C-class putihnya dengan laju memecut kebelakang dan kelajuan itu cukup untuk menghancurkan dan menembusi dinding bangunan bank itu. Nasib baik kereta itu berhenti dan boot keretanya terkeluar menembusi dinding bangunan. Tiada siapa yang tercedera dalam insiden ni termasuk pemandunya. Cuma Mercedes je tak selamat.




Moral of the story ? Belilah kereta Mercedes sebab body kereta ni memang kuat dan keras. Dinding batu pun boleh pecah kalau langgar. Kalau accident mungkin tak mati. Kot.



Sumber : Daily Mail

14 comments:

maCy said...

memang ganaz..fuhh

masterly02 said...

biar benar boleh tembus camtu skali..hebat2 mercedes nie..tp tak mampu lagilah nak pakai..ahaks..

si bunga said...

merc burah dh skg...
2 yg xkesah 2...

si bunga said...

silap...MURAH...

fiezaradzi said...

hebat tul nih.. tapi tgk la harganya.. hehee... nasib baik tersekat kt situ.. lau lagi ditekannya, tak ke jtuh ke bawah.. haru tu..

ASaDa RyutaRo said...

dahsyat seyh.. belum sampai ajal lagi ni.

masih ada peluang nk tobat. hihi

kesian lak dgr, sbb kaki tersekat kat pedal minyak terus hancur boot merz.. leh d selamatkan lagi merz tu..

syue said...

fuyyo. hebat tuu! seb baik tersekat, kalau tak? memang menjunam je. hihihi

zOuL_iMMe said...

ish..tu kalo biar buat hiasan bangunan ok gak tuh..haha

tujuhhariseminggu said...

kalo zoom dekat2...
merc tu cam x kemek wooo...
kuat seh...

Suhana Shahril said...

Moral of the story- parking kat bawah jer..ngehngeh..

enyheartsdiamond said...

biar je la merc kat situ.. buat hiasan dinding !

merah_s said...

Salam ziarah juga. Trimas. Nasib baik merc, kalau proton, pe jadi plak?

Cik Ct Fadzil™ said...

salam..
hehee.. lwak pn ada gk.. :D
hehehee.. [da sngal ckit.. :D]

[skong suhana shahril :D]
wassalam..

ikhlaskahaku? said...

gua sokong mercedez..!! terbaik punya kereta..
kalau yang ni? klik le..

http://ikhlaskahandadanaku.blogspot.com/2010/05/kereta-kah-ini.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...