Monday, May 10, 2010

Aksi Chelsea Juara Liga Inggeris Musim 09/10 !




Chelsea telah dinobatkan selaku juara Liga Perdana Barlays bagi musim 2009/2010 semalam dengan menewaskan Wigan 8-0 di stadium Stamford Bridge. Hatrik daripada Didier Drogba, 2 gol daripada Nicolas Anelka manakala Frank Lampard, Salomon Kalou dan Ashley Cole masing-masing dengan satu gol.

Chelsea menjadi juara dengan Liga Inggeris musim ini dengan mengumpul 86 mata, satu mata lebih daripada Manchester United yang menduduki tangga kedua liga.

3 gol daripada Didier Drogba, telah menjadikan Drogba sebagai penjaring terbanyak musim ini dengan 29 gol menewaskan pesaingnya yang terdekat, Wayne Rooney yang menjaringkan sebanyak 26 gol.

Selepas memenangi Liga Perdana, Chelsea mempunyai satu lagi piala untuk dimenangi iaitu FA Cup dalam misi untuk melakarkan kejuaraan berganda. Chelsea akan menentang Portsmouth pada 15 Mei ini di Stadium Wembley. Confirm menang la. Double on the go !

Bawah ni antara aksi kemenangan bergaya 8-0 ke atas Wigan semalam.


Nicolas Anelka menjaringkan gol pertama Chelsea


Frank Lampard menjaringkan gol kedua untuk Chelsea dari melalui sepakan penalti


Salomon Kalou menjadikan kedudukan 3-0


Nicolas Anelka meraikan gol keduanya bersama Ashley Cole. Chelsea 4-0 Wigan


Didier Drogba menanduk bola ke dalam gol. Chelsea 5-0 Wigan


Jaringan dari sudut penalti oleh Drogba untuk gol ke-enam Chelsea


Drogba meraikan gol ke tiganya untuk gol ke tujuh Chelsea bersama rakan sepasukan


Ashley Cole dengan volley cantik. Chelsea 8-0 Wigan


Chelsea juara ! Manchester United loser ! Haha.


Pengurus Chelsea, Carlo Ancelotti dengan trofi EPL

12 comments:

~sHy~ said...

nice...
chelsea terbaekkkkkkkkkkkk
hehehehe...
MU die2..hehe

embun d tengah malam said...

chelsea!!!!lalalala...

aku copy pic atas sekali tu tau..

mintak izin

YuYuN said...

teruknya la liverpool kalah musim ni..
ishhh..nyampah!
T_T

Azman Roslan said...

tahniah..

season depan Arsenal pasti akan mengamuk.. tungguu...

mie said...

tahniah chelsea!!!!
kita tggu next season..
hehehee

❤ ~ * cik aidacomei * ~ ❤ said...

uishh...ramainye yang minat bola eh..sye tak bape minat..tapi dengarnye chelsea ni mmg hebat...betol ke?

Azam Shah said...

yehh chelsea tetap hebatt looo..
puas aku dpt kalahkan abg aku.. die minat mu..x bley bla.. gado adik bradik pasal bole :P

QeizZa Aqira said...

ble usya blog ni je da panas hati haha..mana x awal2 entry blog buat pasal eee nak sebut pn xsudi..hehe nyway,sebenarnye man u saje bagi can kt manusia biru2 ni 4 mnang epl this year..so...jgn hepi sgt ye hahahaha xD

wanes said...

tahniah kpd chelsea dan peminat2 setia..

wanes said...
This comment has been removed by the author.
wanes said...
This comment has been removed by the author.
miya_hana said...

yehaaaa!
chelsea the best ever!
kekeke...
muah muah muah!
:D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...