Tuesday, May 4, 2010

Penjara Ini Mungkin Lebih Selesa Dari Rumah Anda




Siapa kata masuk penjara tak best? Kalau tengok Prison Break, memang macam hell penjara ni. Kalau korang genius macam Michael Scofield mungkin boleh survive kot. Haha. Tapi penjara Halden Fengsel di Norway mungkin penjara yang menjadi idaman korang kalau korang nak masuk penjara.

Penjara ini dilengkapi dengan trek berlari, rock climbing, studio rakaman dan dihiasi dengan perabot Ikea. Penjara seluas 75 ekar ini mengambil 10 tahun dan sebanyak $252 juta digunakan untuk dibina. Pengedar dadah, perogol, pembunuh dan pelbagai penjenayah lain ditempatkan di sini. Tetapi untuk membuatkan penjara ini kelihatan tidak seperti sangat selesa, dinding setinggi 20 kaki dibina untuk menghalang pemandangan luar banduan dan dinding ini dihiasi dengan pelbagai lukisan mural.

Di dalam penjara ini, bilik banduan dilengkapi dengan TV flat screen, peti ais dan juga tingkap yang besar supaya banduan dapat menikmati sinaran cahaya matahari, Untuk lawatan conjugal, pelawat banduan boleh menikmati waktu yang indah bersama di sebuah rumah khas. Pergkh. Memang terbaik. Haha.










Sumber : Gawker

9 comments:

sarah shafie said...

ramai la nk msuk pnjara lepas n..hehe

Lan Bingka said...

ini tak adil..;p

kopi dan milo♥ said...

yadda yadda , bestnyerr penjare niyh . nak masuk nak masukk . agagaga XDD

cik MD said...

kalau mcm ni, aku pon nak masuk penjara. :)

kak ina mail said...

ko tahu tak pendatang asing kat negara kita suka duduk penjara,sebab makan mewah kat penjara malaysia ni daripada duduk negara dorang.khe khe

MAKE MONEY ONLINE said...

ya memang tak nampak macam penjara

HiGHNeSS FiQ said...

ni penjara ke kolej??
sgt smart n comfortable!!

Cik Ct Fadzil™ said...

salam..
pnjara yg xda rupa pnjara.. huhuu..

p/s ; depa wt pnjara elok2 ni.., bg sy.., mgalakkn lg ada laa kgiatan jnayah.. huhuu..
wassalam..

shafiq said...

bestkan penjara macam ni.. jom masuk ramai2x..haha.. agak2x malaysia nak buat tak penjara macam ni.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...