Wednesday, May 12, 2010

Remaja 17 Tahun Di Dalam Tubuh Bayi


Brooke Greenberg, seorang remaja perempuan yang berumur 17 tahun. Namun umurnya itu tak menggambarkan ciri fizikalnya remaja normal kerana dia masih lagi bayi.


Brooke, 16, dan adik perempuannya, Carly, 13 tahun.

Brooke Greenberg merupakan satu-satunya manusia di dunia ini yang menghidapi penyakit Syndrome X iaitu penyakit yang menyebabkan pembesarannya terhenti dan kekal dalam fizikal seorang bayi.

Sehingga sekarang, dia hanya mempunyai ketinggian setinggi 30 inci, seberat 16 paun dan memerlukan penjagaan yang rapi seperti seorang bayi. Walaupun Brooke mempunyai fizikal seperti bayi, tapi dia mempunyai tulang seperti budak berusia 10 tahun dan usia mentalnya hanya mencecah 9 bulan ke 1 tahun.

Tahap kesihatan Brooke juga agak lemah dan sering diserang penyakit seperti strok, sawan dan ulcer. Doktor pakar tak dapat menjangka berapa lama lagi dia boleh hidup. Dengan masalah kesihatannya, dia mungkin tidak mencecah umur 50 tahun.


Brooke dan keluarga



Sumber : The Sun


P/S : Korang dah tengok filem 'The Curious Case Of Benjamin Button' ? Mungkin takde kena mengena dengan artikel di atas tapi aku baca bila jumpa artikel ni teringat pasal filem tu. Aku syorkan korang tengok.

19 comments:

sophie said...

Kesiannye dia.. Dah tua tp badan bayi..=(

alfi a.k.a epy (kawaii eiffel) said...

mst org luar pelik kn klo adik dia pgil kakak...~~

nand nasyari said...

hmm..seronok mak dye..tiap2 tahun de baby je..haha

vanilla popsicle said...

best cite benjamin button tu! :)

kesian brooke greenberg. huu.

shafiq said...

@vanilla popsicle

best kan ? rugi siapa tak tengok.. ;)

zul said...

suker citer benjamin button tu...

Nash™ said...

huwaaa...
inilah kuasa TUHAN!
subhanallah!

Kie-yu said...

Subhanallah~

SyaNa_SaN said...

kuasa Allah.
Segalanya tiada apa yang mustahil!

..nOj.. said...

tgk cite benjamin button tu. bole jd gile aku tgk cite tu. tah mende2. heheh

hudhud said...

a ah la cm benjamin button haha :P

faiz said...

kuasa ALLAH S.W.T...

Cik Num-Que said...

subhanallah

Azizi Zulkefli said...

Mmg kesian bila jadi mcm ni. Tapi tu semua menunjukkan kebesaran Allah.

messyremo said...

alahaiii...

kesian..
skang mcm2 penyakit pelik ade..

ParkAir said...

jarang2 penyakit ni. tepi citer benjamin button tu memang terbaik!

[[iidyLL_iceneSS]] said...

Kuasa Allah SWT..
Dia boley jadikn apa saja seperti yg ditakdirkn olehNya..

Lan Bingka said...

citer benjamin button tu memang menarik..
2 jam lebih tapi tak bosan pun..

Miss Eyda said...

kesiannya. terbantut pembesaran dia kan.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...