Tuesday, May 18, 2010

Rima Fakih - Wanita Islam Pertama Menjadi Miss USA




Miss USA 2010 ini bernama Rima Fakih, seorang imigran Lubnan yang berusia 24 tahun. This hot brunette berasal dari Dearborn, Michigan merupakan wanita Islam pertama yang memenangi pertandingan ratu cantik Amerika ini.

Dilahirkan di Lubnan, Rima Fakih telah berpindah ke Amerika ketika masih lagi bayi. Dia telah dibesarkan di New York dan bersekolah di sekolah Katolik.

Rima Fakih mengalahkan 50 wanita cantik yang lain dan memenangi gelaran Miss USA 2010. Di dalam pertandingan ratu cantik itu, dia telah memberitahu juri bahawa keluarganya berpegang kepada ajaran Islam dan juga Kristian dan lebih selesa di gelar Arab-American.

Rima Fakih mungkin adalah wanita Islam pertama yang menjadi Miss USA kerana pihak penganjur sendiri tidak mempunyai rekod sebelum ini jika ada wanita Arab-American, Islam ataupun imigran yang lain pernah memenangi gelaran ini.

Tapi selepas beberapa jam Rima Fakih dinobatkan sebagai Miss USA, beberapa keping gambar menunjukkan dia menyertai pertandingan 'pole dancing' pada 2007 tersebar di Internet. Yang menariknya dia telah memenangi pertandingan itu. Aku tak nak post gambar tu kat sini. Aku dah tengok dah. Korang carik la sendiri. Hehe.








Sumber : Daily Mail


P/S : Boleh pulak macam ni kan ? Haha.

25 comments:

Hazzy Ishak said...

tinggal pun kat amerika
anything can happen

kozumi_ro said...

ahak...Arab-American..hihi kire dier ni lbih kpada cara hidup di amerika la ni...perlukah dia dilebel sbgai wanita islam?????:(

kella said...

aduss.. wanita islam? mmg dilabel begitu kan? dia mahu begitu?
ooh....

ARMZ said...

nice blog.. ur blog was so informative.. cool bro.. let keep it up together..

ierahaziera said...

rasenyer die kurang mengamalkan ajaran islam...
sbb tuh jd gini....

MX said...

terlampau terpengaruh dengan budaya barat...

ish3...

Ann said...

aish sungguh memalukan la bg imej islam...sbb tu kot dia dipilih...

kozumi_ro said...

tu la...aurat x di jaga ..ish...ish...ish...

Sofia said...

hurm, nak wat camne la ngan minah tu ? ok, muka bangga lagi. teruk betul !

heyy, check this outt !
Read this... GUYS (T_T)

Madiha Ilham said...

alaaa nak pelik apa.
kat malaysia pun kecoh kata islam tapi perangai sama macam yahudi. so it's nothing la kan??

From The News said...

ceh..pompuan ni macam menjatuhkan imej islam je.

Adlina Husaini said...

hebat di dunia..
anyway thanks for sharing =D

salam,
ina

Roxy zai said...

dia ni laa yang hampir terjatuh!!

http://www.youtube.com/watch?v=Lz0jloJ6ZjA

Ainee Cumi said...

erkk?? arab-america..
kristian + islam..
memang unik betul..mana dia dapat agama tu..bagi nama baru trs lah..krislam..boleh?

Fatimah Samsuddin said...

uishhh.. ak rsa ni satu pnghinaan.. bukan sesuatu yg perlu dbanggakan..
thnx 4sharing.. ;)

rObin@ayuE said...

islam ke ni???ermmm no komen..lisa surihani lg cantik la....hehe

afra said...

Cite best.

Pasal Rima Fakih nih, atcelli, orang tak patut labelkan dia Islam. Sengaja nak memburukkan Islam jer.

Orang Islam tak bangga pon dengan dia.

Plus, cam agenda US konon dorang dah takder problem dengan Islam or dorang dah tak anti-Islam .

But in another way, dorang dah burukkan Islam tuh sendiri.

Aidi-Safuan said...

rasanya bukan islam la. lebanon bukan majoriti islam. just diorang negara arab jer.

Eciz said...

wahhh cantik & seksinya wanita 'islam' ni. miahaha lawak tol. baik tayah ngaku buat malu islam je

Shidi Shah said...

xnmpak mcm islam pon...

amirah said...

betulkah dia islam

Goldman said...

COD emas tulen 999.9 Pamp Suisse Lady Fortuna 10 gram, harga semasa RM 1360.

Untuk harga emas jongkong dan lain-lain yang hebat sila hubungi kami di goldman999.9@hotmail.com.

Harga lagi murah daripada Habib, Poh Kong dan dealer2 lain. Bekalan antarabangsa.

Rebat tunai segera RM 1,000 hingga RM 1, 500.

Harga belian semula yang hebat.

Terima kasih.

sAyOobAeQ said...

buang Islam tu pun okey

Malu je sih

Anonymous said...

memalukan islam je..bodoh piang...
tak bangga langsung taik tul..

Anonymous said...

When you have a restricted budget for clothes, prevent purchasing outfits which are modern which will only endure for any season. Style fads quickly fall out of design, and you will definitely be saddled with garments that can make you feel like yesterday's trend queen. Stick with the traditional appearance which are classic. [url=http://www.x21w12w21.info]Sca46ujdin[/url]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...