Thursday, May 20, 2010

Siri CSI Manakah Yang Anda Minat ?


Siapa suka tengok CSI ? Tak kesah la CSI Las Vegas ke, CSI Miami or CSI New York. Siapa layan CSI, we're on the same team. Haha.

CSI stands for Crime Scene Investigation. Dulu mula-mula tengok CSI dekat ntv7. CSI Crime Scene Investigation. Dulu CSI best sebab banyak kes-kes yang 18SX. Sex scandal, orang mati masa parti buih, stripper mati dan macam-macam lagi la. Hehe. Since then, aku dah mula layan CSI. Lepas tu muncul la CSI Miami dan latest, CSI NY. Tapi dalam banyak-banyak CSI mana yang korang layan dan rasa paling best sekali ?

CSI: Crime Scene Investigation (a.k.a CSI: Las Vegas)



Bapak kepada siri-siri CSI yang lain. Sampai sekarang dah ada 10 season. Tapi season latest sekarang Dr. Gil Grissom dah takde. Ganti dengan Dr. Raymond Langston. Tak best sangat la dia ni. Tapi CSI ni still lagi awesome. Banyak benda aku tahu dan belajar pasal penjenayah dengan Grissom ni. Thanks Grissom. Haha. Aku rasa season paling best masa season pasal 'The Miniature Killer'.


The brilliant Gil Grissom


CSI : Miami



Ketua CSI ni paling stylo. Leftenan Horatio Caine. Trademark dia cakap dengan nada yang slow lagi macho sambil pakai spek hitam dia. Stylo habis. CSI Miami jugak adalah CSI yang mempunyai anggota perempuan yang hot. Officer Calleigh Duquesne dan Officer Natalia Boa Vista. Di tambah lagi cerita ni dekat Miami, memang cuci mata la tengok bikini babes. Hehe. Aku sekarang ni tengah cuti memang tiap-tiap petang layan CSI Miami dekat AXN.


The coolest and macho-est guy on the planet


The chicks


CSI : New York



Tak banyak aku boleh cerita pasal CSI ni. Aku tak layan sangat. Tengok pun tak kot. Banyak sangat CSI nak layan. Pening aku. Haha.



So, siri CSI favourite aku adalah CSI Miami. Ada ketua yang stylo, hot chicks dan masih mengekalkan pelakon-pelakon lama. Korang macam mana pulak?

21 comments:

kella said...

tak suka sangat ngan CSI miami! stylo lebey je.. bos cam saiko lebih je. heheheh.. pastu staff2 stok model2 gitu..hihihi..

rATu kEBaYA said...

suka tengok CSI Miami.. mmg best.. New York N Las Vegas lebih suka kepada new york.. las vegas ni mcm kaku sikit citer dia.. tu pendapat saylah kan..

ir MASh said...

dulu mnt y csi:vegas tp ble grissom dgantikn ngn laki negro 2 x brp mnt.skg slalu follow miami.huhu.kl duk umah,tiga2 siri lyn.huhuhu

Nazra~ said...

miami miami miami miami
sbb berangan nk p sana, xdpt p lg :P

miss momo said...

csi miami.. best giler. bru abis layan season 8. best2..!

hanie@nisya said...

amboi2 hehee..

tak tengok sangat csi

shafiq said...

kella : yang tu la buat csi ni best..haha..

rATu kEBaYA : betul3x.. CSI Miami terbaekk !

ir MASh : tu la.. x best la grissom takde.. negro yang ganti dia x best la..

Nazra~ : nanti dah cashou kite pergi sana ye..hehe.. ;P

hanie@nisya : tengok la.. gerenti best..

-Misztake- said...

wa.. berkurun tak tangok csi nih..
huhu..

hans said...

aku tgok macam2 tu jer
hahaha
xminat sangat

Nadia Dizarch said...

I like them allllllll!!!!!
miahahahahaha!
layan semua series sambil minum teh o!

:P

Nadia-ism: Colitis-Inflammation of the Colon. Bahayakah?

Asyraf Hasnan said...

aku minat kat vegas lg.. story line menarik.. kalo miami tu cam same je.. balik2 mati lps wat s**s.. haha

ila-ali said...

suka csi miami dan csi new york...tapi semua csi sy tgk..ada collection lagi

hazarimi ♥ said...

1st : CSI Miami
2nd : CSI Las Vegas
3rd : CSI NY

Apapun, layan semua...Kalau ada masa la kan...Huhuhu

Webmaster@Echam said...

Yeahhh.. samalah kita. Aku minat CSI MIami sbb bos dia yg stylo....

cEro said...

aku suka CSI: Miami
sbb cinematografi da best..
cahaya pon terang je..
yg lg best, byk hot chicks
haha, biase arr, Miami..

ija sahaja said...

saya suka csi ny..
tp skrang suka layan cita NCIS..
:)

Azrul Hisham said...

aku layan tiga-tiga siri... :)

En iLham said...

csi memang layan..semua ending yang tak disangke2 tiap episode.hehe

singgah pula ke
KAU ILHAMKU

Lan Bingka said...

suka CSI NY & Las Vegas..
miami tak minat sangat la, bos dia gaya lebih..cakap mesti nak gempak..ceh, tapi kadang2 tengok gak la..:)

husnazainal said...

las vegas kot...sb jalan cerita dia lebih kreatif..takleh nak agak..pastu ending dia bukan sume ade penyelesaian..macam miniature killer tu..
dia macam suh kite tunggu episod lain dia kan

Nt Gravity said...

Saya suka semua CSI.... terutama CSI:NY...

yep.. i pun suka episode Miniature killer gak... hahah.. tapi i suka laa sume.. siri 333 killer (CSI:NY) pun best gak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...