Saturday, May 7, 2011

Cooper, Kucing Yang Pandai Mengambil Gambar


Anda ada kucing yang suka merayau? Pernah tertanya ke manakah kucing anda pergi? Adakah pergi mengawan? Itulah persoalan yang menjadi idea kepada Michael dan Deirdre Cross, tuan kepada Cooper, kucing yang pandai mengambil gambar.

Pasangan Cross telah memakaikan Cooper timer-operated camera di lehernya dan setiap 2 minit, kamera itu akan menangkap gambar secara automatik. Antara gambar-gambar yang ditangkap oleh Coooper ialah gambar tempat persembunyian kegemarannya, gambar kucing lain, gambar tuannya dan lain-lain. Kiranya gambar yang ditangkap adalah dari mata seekor kucing la.

Cooper dan tuannya setakat ini telah mengadakan dua pameran di Amerika dan gambar-gambar yang ditangkap mendapat permintaan ramai untuk dibeli. Cooper juga mempunyai lebih 40 ribu peminat di Facebook dan dokumentari tentangnya telah ditayangkan di Animal Planet. Lagi gambar boleh klik di bawah.











Sumber : Daily Mail dan Facebook Cooper

11 comments:

~~Ticer Wann~~ said...

waahh biar betik??

AiDa AzRyN said...

smart giler ar kucing tu! XD

Cik Mira said...

argggh ape ke comel beno tu! sukaaaaaaaaaaaaaa kucing!

shandye. said...

hurrah for cooper!
semua gambar2 dia santek2 dowh...
brilliant!

*hugs*

pipoq said...

kat area rumah aku ada sekor kucing jantan jalanan..geram tul aku sebab suka sangat jadikan halaman rumah aku tempat dia beraksi porno dengan kucing kucing betina lain yang berjaya dingoratnya..kekadang tu siang hari pun jadik..bahaya woo..anak aku baru berusia dua tahun..kalo dia ternampak aksi kucing tu kang apa pulak dipikirnya..

Ini Kisah Tia said...

okey ! mata Tia tertumpu kepada isteri lelaki tu . cun lee . hehee

Kaoshi said...

haha... manusia smkin kreatif.. tapi syg kamera resolusi kecil.

Sila lawat: Kaoshi Troll

Kap said...

akan lebih berhati hati bila terserempak kucing.
mat skodeng berkaki empat.
bahaya.

pilotHans said...

miauuuuuuu......orange cat! dr kecik2 bela kucing oreng..daa besar2 ni pun ske kucing oreng..mmg CooL habis laa..nnti aku nk bela sekor wat mcm ni gak....huhuhu.who know ape miau tue duk skodeng! hoho..

cheers..

Mah@mahu said...

kucing pun ada kamera gak nak jadi photographer hehehhe..

Lizzie Yasmin said...

dari mata seekor kucing... makna bukan dia yang amik, tp padi sudut pandangan dia.. tp mmg smart.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...