Thursday, May 26, 2011

Bendera Negara Mengikut Makanan Popular


Setiap negara mempunyai makanan mereka tersendiri yang terkenal. Jika di Malaysia, kita terkenal dengan nasi lemak. Di Jepun pula, terkenal dengan sushi. Di bawah ini, adalah bendera negara yang direka mengikut makanan popular negara mereka.

Aku tak dapat nak teka semua jenis makanan. Yang aku tahu, Itali spaghetti, Sepanyol makaroni, dan Jepun sushi. Hmmm, macam mana ye rupa bendera Malaysia kalau buat macam ni? Haha.

Itali

Sepanyol


Perancis


Brazil



Korea Selatan


Jepun


India


Wild Ammo

9 comments:

dwaty said...

tak samapi hati nak makan...

Syuk Ry said...

nice lah.. kreatif die org ni..

Suara mengilai Di Cendikiawan

shandye. said...

malaysia punyer mna? huhu..

p/s: tolong singgah ke link ni [Nikon Extra Ordinary Angles] & tekan 'LIKE' buleh tak? thanks in advance!

aque said...

menarik ;) like2...

J.Syazwana said...

cool gila !!
btw kalau mesia letak nasi lemak then sambal kaler merah buat jalur2 lepas tuh kuning tuh letak telur kuning. kikiki. tapi biru nak letak ape pulak eh? hehe

rara pinkmafia said...

Malaysia tak de ke?ehehehe

b a m b a m ' s said...

cer buat Malaysia..yg biru tuh jadi per?hehehe

Hans said...

malaysia tak ada ke?
ekekekekek

Review Filem Karak Disini

Syuxer said...

wahaha...ni sungguh kreatif..suka2..:)..negara yang paling susah nak wat tentunya....cer teka..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...