Monday, June 7, 2010

Wanita Dipecat Kerana Terlalu Seksi




Debrahlee Lorenzana, 33, ialah seorang banker di Citibank. Namun dia telah dipecat oleh syarikat bank itu kerana terlalu seksi dan menggoda. Weehuu !!

Cik Debrahlee, dibuang kerja selepas diberitahu oleh bosnya bahawa pakaiannya yang seksi dan bentuk tubuhnya yang menggiurkan menyebabkan pekerja lelaki di syarikat itu tidak dapat menumpukan perhatian. Dia yang seorang ibu tunggal juga dilarang memakai turtleneck tops, pencil skirts, fitted suits dan juga high heels.

Menurutnya lagi, pekerja wanita lain yang memakai pakaian yang sama sepertinya tidak ditegur kerana mereka tidak secantik dia. Cik Debrahlee kini dalam proses menyaman Citibank kerana memecatnya tanpa alasan yang munusabah. Tapi bila tengok gambar-gambar dia ni, memang boleh berlaku sexual harassment di tempat kerja ni. Haha.





Sumber : Daily Mail

23 comments:

fitri hussin said...

Jadi janganlah pakai seksi-seksi...

cik elina said...

haha...
bagos jugak kena pecat..

KFunC said...

Napa bos dia xkawen jer ngan pmpuan nih?

kan bagus cmtu??

Boy said...

mesti kena pecat sbb bos dia ngorat tp dia x layan..
anyway mmg x patot seksi2 ke ofis tapi mcm unfair sebab orang lain pakai x kena plak.. napa dia je..

anyyyhafiz said...

erkk..mmg xle keje mcm ni..
hahaha

shafiq said...

@fitri hussin

tapi nanti x boleh cuci mata..hehe..

@cik elina

bos dia ni bagus, nak elakkan maksiat berlaku kat tempat kerja kot..haha..

@KFunC

bagus jugak cadangan tu. haha..

@Boy

sebab dia sorang je kot yang lawa dalam ofis tu.. ;)

@anyyyhafiz

memang ! haha..

Hazzy Ishak said...

bentuk badan dia seksi, bos tengok berdarah idung
ha ha ha

alfi a.k.a epy (kawaii eiffel) said...

huhuhu..dia nyer figure bdn sexy bukan salah dia..+ org len pown pakai cm tu gk..huhuhu...memang ptot pown dia saman itu citibank!!!

tp memang sexy r cutting dia.. XD

shafiq said...

@Hazzy Ishak

btol3x.. bos lelaki mana x berdarah hidung..haha..

@alfi a.k.a epy (kawaii eiffel)

jeles ke ? huhu..

Lan Bingka said...

kesian dia kena pecat..;)

atoyis said...

hahahah..boss pon geget jari jugak

Amir Izzat said...

kan bagus kalau kat Malaysia lagu nie. Awek Melayu tak leh pakai seksi..tp perempuan nie mmg patut ar kena buang..''tergugat'' bos dia tue..kah3..

[z@ck] said...

cantik minah ni
=)

shafiq said...

@Lan Bingka

tu la.. hilang sekuntum bunga di pejabat..haha..

@atoyis

lepas tu idong berdarah..haha..

@Amir Izzat

bos mane yg x tergugat kalo pekerja dia hot mcm ni.. hehe..

@[z@ck]

btol3x !

hafiz said...

elok la tu kena saman citibank..besela tu, hak individu la nak pki sexy..bos jeles gaknyer, bini dier tak sama macam Debrahlee Lorenzana tu..tu pasal dier buang minah ni..lagipun tak tahan sebab adik selalu sangat bangun tidur..huhuhuhu

Mr PenyuBiru said...

agaknya mesti ada kes lain kut.bos dia nak kaver line,terus pecat dia guna alasan tu.

.sHaZa. said...

haha..
serves her right!
;DD

shafiq said...

@hafiz

hmm... bole diterima pakai teori ni.. huhu..

@Mr PenyuBiru

bos frust x dpat usha dia.. haha..

@.sHaZa.

but she's innocent.. and hot too.. =P

saiamuzzammilkyway said...

mak aiiiiii
bahaya nihh~

chenta said...

memang seksi betul la dia...

athime said...

pas nii mesti terus dapat tawaran jadi model...

husnazainal said...

hak individu la kan...
unfair gak.npe dia sorg jek kena.sdgkan yg lain pakai yg same.
huh..
saman jgn tak saman

Lee Zha said...

xpe kak...akak jd model dah la..



koje bank ciput je. ssh nak de ms an anak2. akak jd model je la..



lol

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...