Friday, June 25, 2010

Mari Berenang Di Kolam Setinggi 50 Tingkat




Ada berani ? Haha. Tengok gambar pun dah cuak. Kolam renang yang diberi nama "infinity pool" ini mempunyai ketinggian setinggi 55 tingkat dan kepanjangan 150 meter - 3 kali lebih panjang dari kolam renang Olympic - terletak di Hotel Marina Bay Sands, Singapura.

Swimming pool ini adalah salah satu dari tarikan Hotel Marina Bay Sands yang baru dibuka. Antara tarikan lain ialah "Skypark" - sebuah kawasan outdoor yang seluas 200 meter di tingkat atas hotel.

Hotel bertaraf 5 bintang ini memakan belanja sebanyak 4 billion pound untuk dibina mempunyai 2560 bilik dan suite, kawasan membeli-belah, panggung wayang, muzium dan kasino. Hotel ini direka oleh Moshe Safdie, yang mendapat inspirasi dari bentuk susunan kad.

Siapa yang rasa-rasa duit dah berkepuk dalam bank tu, boleh la lepak kat hotel ni sehari dua. Haha.





Sumber : Daily Mail

13 comments:

ladysheqa said...

oh dah ciap dah tampat ni. last time pegi still under construction

wawan said...

gila cun! tapi tak mampu kot nak p...

shafiq said...

@ladysheqa

dah pernah pergi ke ? duduk kat singapore eh ?

@wawan

haha. mampu tengok je la.

Fyzal said...

perghhh.. gayat ni bro.. hehehehe

kella said...

ohhh tidaaaakkk!!! gayat ku gayat!!
hui.. ini kalo pecah ni.. banjit tak? huhuhu :P

nesca said...

perghhh ganas gila bentuk hotel dia. berenang kat tebing je la cenggini

ALLIFF ZAINURIN said...

cb tgk tepi dier 2??? mcm x dew border kan!!! elle tgk ml bayang sandar n jatuh!!! arghhhhh... xpew larr!!! mandi G-floor pun ckp!!! hehehehhe...

ladysheqa said...

tak la, g melancong je.. hheeee

afra said...

Cepatnyer siap.. Last time pegi still under construction. Btw,this building memang superb!!!

iqbalsyarie said...

sgt menarik!dan gile......
Latest post: PKR bukan lagi Politik??

Fitrihadi.com said...

wah macam kapal atas bangunan je..hebat siot!

nisya said...

hebat!!

Lan Bingka said...

wowo..memang gile. hebat!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...