Wednesday, June 9, 2010

Pokemon Dah Tak Lagi Comel


'I wanna be the very best, like no one ever was'

Ingat lagi lirik lagu ni ? Ala, lagu yang korang dulu selalu nyanyi depan TV masa hari Sabtu malam pukul 8.30 tu. Haha. Ni la lirik lagu Pokemon. Siapa yang lahir tahun 90-an confirm layan Pokemon. Siapa yang tak layan Pokemon, sesungguhnya aku amat kasihan akan zaman kanak-kanak anda. Haha.

Dulu Pokemon yang kita tengok semua comel-comel belaka, especially Pikachu. Pika, Pika ! Huhu. Tapi semalam aku ada jumpa satu artwork pasal Pokemon kat internet. Tak tau la siapa artist ni tapi artwork dia memang gempak gila.

The unknown artist ni lukis balik Pocket Monster yang dahulunya comel jadi the real Monster. Serius dah tak comel dah. Haha.

Mewtwo

Charizard

Venusaur

Blastoise

Lugia

Gyarados

Haunter

Gengar

Pikachu. Ambik kau nak comel sangat. Haha.



P/S : Rasa rindu pulak nak main game Pokemon versi Gameboy. Hehe.

19 comments:

CiKaLi said...

eeeee...
pikachu yg PALING BURUK..
yg len nmpk cool skit..

SyuQ said...

ha ha ha

mmg ganaz giler. lagi2 pikachu

LYaFRINA said...

Doraemon gak BEST !!!!
walaupon x logik.. hik hik hik

Gransazer said...

suke men game tu jgk!!!huhu~

shafiq said...

@CiKaLi and SyuQ

saje je nak bagi ganas2x.. asyik dia je nak comel..haha..

@LYaFRINA

Doraemon tak comel..haha..

@Gransazer

bagus ! kalau camtu geng ! haha..

Cik Zoe said...

alaaa. pikachu da tak comel plak. tetiba nak start main pokeman versi gamebou juge. heeee~

aphids said...

btul ke pokemon terbaru camnih>?

fitri hussin said...

Bagus pun dah tak ada. kartun Pokemon tu menghina Islam dan menyesatkan. Makna Pokemon = saya yahudi, pikachu = jadilah seorang yahudi dan charmande = Allah itu lemah. Fikir2kanlah sebagai renungan.

shafiq said...

@Cik Zoe

haha.. jom maen !

@aphids

tak la, ni pokemon dilukis balik jadi x ganas..haha..

@fitri hussin

thanks for sharing

hellioz said...

STYLE GYLER!

gyahahahahahha~

dala gwa layan dulu
gyahahaahahaahah~

cik elina said...

sedihnya bila tengok pikachu jadi cm 2..
haha..

athime said...

teringat tahun2 yang lalu.. main gameboy dlm pc....
lepas baca entri ni terus download Pokemon ruby versi gameboy dan sedang main..
nak main sekali? link ada dalam entri ni... Aku don't have gameboy

athime said...

@fitri hussin
hmm.. saya rasa itu tak betul.. sebab perkataan pokemon singkatan bagi poket monster.. saya rasa org yahudi saja-saja buat cerita tentang pokemon ni.. tengoklah awak sendiri secara tidak langsung kata "saya y---".. lagi pun pokemon di bawah syarikat jepun bukan yahudi.. sorry lah kalau saya yang salah... fikir lagi~

shafiq said...

@hellioz

siapa yang x layan pokemon..haha..

@cik elina

biarkan dia, syik nak comel je..haha..

@athime

haha.. saya pun tgah main ni.. tp tgah main pokemon sapphire.. ;)

Fitrihadi.com said...

dulu main digimon..pokemon kureng skit ar sbb macam boring je haha

eh gameboy advance skrg RM200 lebih je..nak angkat bleh ar

hanie@nisya said...

pikaa!!!!!!!

shafiq said...

@Fitrihadi.com

ape barang gameboy advance, psp la..huhu..

@hanie@nisya

pika ! pika !

Fitrihadi.com said...

ceh psp RM700 lebih ar.. giler punya harga.. tunggu dah keja baru bleh beli..

Memorable Maiden said...

tp ske la tgk gmbr Gyarados, Lugia ngan Charizard...XD ske ske ske...mcm smart plak...:P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...