Tuesday, November 30, 2010

Transformasi Harry, Ron Dan Hermione


Hari minggu lalu baru aku berkesempatan untuk menonton filem Harry Potter and the Deathly Hallows : Part 1. Aku memang ikut filem siri Harry Potter dari filem pertama lagi. Aku tak baca buku sebab aku ni jenis tak boleh baca buku yang banyak tulisan dan takde gambar. Haha.

Sepanjang 11 tahun dari tahun 2000, 7 filem Harry Potter telah dihasilkan. Dari tahun ke tahun juga, watak-watak dalam filem ni banyak berubah terutama Harry Potter, Ron Weasley dan Hermione Granger. So, in tribute to one of my favourite film franchise, jom usha perubahan Harry, Ron dan Hermione dari filem pertama hingga filem terbaru mereka.


Harry Potter And The Philsopher's Stone (2001)


Harry Potter And The Chamber Of Secrets (2002)


Harry Potter And The Prisoner Of Azkaban (2004)


Harry Potter And The Goblet Of Fire (2005)


Harry Potter And The Order Of The Pheonix (2007)


Harry Potter And The Half Blood Prince (2009)


Harry Potter And The Deathly Hallows : Part 1 (2010)


P/S : Emma Watson makin besar makin lawa. Serius lawa.

Sumber gambar : Fan Carpet

16 comments:

Hazzy Ishak said...

membesar dalam filem

eiffel said...

sukaaaa sangat tgk dorang!!!! ^.^

Zqah Ismail said...

suka tengok dorang masa kecik2 .. bila besar dah kurang cuma emma yang semakin cantik .. hik hik

shaffique said...

@Hazzy Ishak

same goes here. ;)

@eiffel

siapa la yang tak suka tengok diorang ? haha.

@Zqah Ismail

tu la. dari budak hingusan jadi wanita pujaan. haha.

Sylarius said...

Filem Harry Potter yang paling best setakat ni bagi aku adalah Prisoner of Azkaban. Mantap dari segi jalan ceritanya.

Fay said...

agree! Emma watson sangat lawa.yang dua orang lagi dulu comel sekarang dah tak berapa dah. haha melainkan diorg tukar imej yang serabai tu. :)

ijat_asni said...

minat sangat.
minat sangat.
all of them~~

Are-Mal said...

filem harry potter memang best,semua golongan boleh tengok tidak kira kanak2,remaja ataupun dewasa...

shaffique said...

@Sylarius

bagi aku Goblet of Fire. masing2x dah mula nak bercinta, banyak aksi dan yang penting hermione dah start lawa. haha.

@Fay

serabai2x pun kaya bai. haha.

aliesha kirana said...

btol2..hermoine makin lawa, tp Harry tak tinggi2..haahahah!

-Si Riang-Riang- said...

What can I say about Harry Potter? I grew up with Harry Potter. I am the Harry Potter generation and it just makes me so sad to see that it’s ending. Harry Potter is one of the best phenomenon’s of all time and nobody will forget it :)

shaffique said...

@aliesha kirana

tu yang pelik tu. asal harry tak tinggi2x eh ? kesian dia. haha.

@-Si Riang-Riang-

legend never dies. ;)

nabilah saraf said...

try google image latest hairstyle Emma Watson. tomboyish look. memang lawa!

alinac lover said...

harry potter ms kecik comel je nengok

da besar x hensem sgt
hehhe

Lee Zha said...

best..ni je filem yg aku btol2 follow.


lau la btol de penyapu terbang, sah2 msia ni x jamm g dah... lol

cikbunga said...

sebuah (8 buah sebenarnyer..) filem yg sgt amazing dan x pernah miss walau 1 pun...
can't wait for last one T_T

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...