Monday, November 22, 2010

Invisible Man Memang Wujud !


Masa awal tahun 2000 dulu TV3 ada siarkan tv series 'Invisible Man'. Memang tiap-tiap minggu la aku ikut cerita ni. Tak salah aku, nama benda yang membolehkan mamat tu jadi invisible ialah Quicksilver. Memang sah die-hard-fan ni. Haha.

Tapi tu semua tahyul lagi sci-fi semata-mata. Tapi macam mana pula kita nak jadi invisible tanpa unsur-unsur sci-fi ? Mudah saja. Cat badan kita warna yang sama dengan persekitaran. Ini yang dilakukan oleh artist dari China, Liu Bolin.

Liu Bolin, 38, dibantu oleh penolongnya, mewarnakan badannya dengan cat yang sama warna seperti apa yang disekelilingnya. Dengan memili tona warna yang sesuai, Liu telah 'menjadi Invisible Man' di merata tempat seluruh dunia.

Can you spot him ? HAHA.









Sumber : Daily Mail

14 comments:

Puteri Iqa Izyan said...

hahaha.terbaik lah :P

aliesha kirana said...

wah! menjadi!

maverick said...

wallauwei....jadi la tone warne die...

Ezal R said...

Invisible man memang bez... tiap miggu tggu depan tv nk tgk..haha..

gambar-gambar memang terbaik!!
paling bez gamba no 3 n no 5..

shaffique said...

@Ezal R

ikut jugak ceita tu bro. kita geng ar ni. haha.

Echam said...

Pehhhh.. menjadi. Mmg betul2 ade ni.. hahahhaha

Weeda said...

memang terer la yang tukang cat tu..

- zuriey - said...

kreatif diorang ni..yang gmbar kat maggie cup tu paling power

En iLham said...

haha..sangat rajin die cat badan dengan macam2 benda
kagum

Poyaty said...

mmg kreatif. yg megi tu mmg same sgt. hahaha

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

hye shaffique..invi man dalam gmbar mee segera tu sangat unik! huhu

buyat(bebola tomato) said...

kalo xde kasut,xkantoi ak rase yg ikut maggie cup uh

Boloque said...

memang menarik..hebat gak mamat tuh

TERBARU: Blog Baru (2010) Pilihan

MENARIK: (Gambar) Justin Bieber Buat Lawak "Misai" Pulak

amsmile said...

bisa-bisanya bikin gtu,keren sih kern...mantep dh

http://www.facebook.com/smiledotcodotid
http://www.amsmile.co
http://on.fb.me/14KH9v
http://www.amshop.co

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...