Tuesday, November 23, 2010

Gambar Produk Apple Yang Dimusnahkan


Entri lepas aku ada post pasal smartphone yang dibakar. Kali ni pasal produk-produk Apple yang dihancurkan. Projek ini adalah artwork dari Michael Tompert dan Paul Fairchild.

Tompert mendapat idea untuk menghancurkan produk-produk Apple ini apabila dia membelikan iPod Touch untuk dua orang anak lelakinya. Namun, kedua-dua anaknya berebut untuk salah satu daripada iPod Touch yang mempunyai game. Tompert yang naik hangin kemudiannya mengambil iPod Touch itu dan membalingnya ke lantai. FFFUUUU !!!

Bersama rakannya, Paul Fairchild seorang jurugambar, mereka menghancurkan 12 produk Apple seperti iPhone 3G, iPad, iPod Nano dan lain-lain lagi. Hasil kerja mereka dipamerkan di Live Worms Gallery di San Francisco.







Sumber : Design Boom dan LA Times

16 comments:

carr said...

yang bawah tu ipad ea?

shaffique said...

@carr

yup, iPad. dah x nampak macam iPad kan? haha.

cik shabah said...

baik la bg kat cik shabah benda2 tu daripada duk hancurkan macam tu saje =)

IronHeart2204 said...

kayo la dio nih..

shaffique said...

@cik shabah

betul3x. saya pun nak iPad satu. haha.

peaqour said...

thengkiu shaffique singgah kat blog aku... blog ko pon best... byk pasal gadget... aku nak submit gak entry pasal gadget tak sempat lagi la... asik tgk wayang je... hehe

anyway apa pekdahnya diorang hancuskan brg brg apple ni... tak puas hati ke apa atau sbg art semata mata..?

lagi satu anyway, ko ada tau tak mana mana orang bleh betulkan iphone kalau screen pecah... :) harga yg murah murah nyer bro..

Gadis & Wanita said...

dia taknk bg org laaa. knp ahncurkan?? alahaiii sayangnyeee wuuu~~~ hahaha nk gak :p

Sufi Tshirt Printing said...

adeh..ape motif dorg buat mcm ni..huhu..bg aku lagi baik..

Puteri Iqa Izyan said...

ish3..mahal mcm apa. tp leh buat mcm tuh..
baik la bg sini.leh gak rase pkai apple. huhu

Filem 2 Alam semakin hampiri RM40juta!!

I n n z said...

wahhh !
mmg damaged or sengaja di damage ni ?
dahsyat xD

En iLham said...

erk
daripada die rosakkan baik bagi kat aku je yang dah lama sangat mengidam nak benda alah tu
tak pandai sungguh

Faezah Hannah Al Baj said...

ADOYAI~

Amirez said...

menarik. walaupun dimusnahkan tapi jadi satu seni kreatif :)

Anif® said...

Kreatif cara mahal tu.. :)

c.i.k.a.m.i.e.a said...

daripada dia musnahkan, baik dia kasi aku

LidiaSuraya said...

Siannya apple apple sekalian

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...