Sunday, August 15, 2010

Jika Video Game Sekarang Dimainkan Pada 20 Tahun Lalu


Video games sekarang memang gempak-gempak. Kalau nak main game paling latest kat PC, graphic card punya performance kena mantap tahap dewa baru boleh lepas main. Tak macam dulu, sempoi je main game Mario yang guna cardtrige yang graphic 8-16 bit.

Tapi macam mana kalau game sekarang yang graphic gempak habis dibuat dalam graphic game zaman tok kadok dulu ?


Guitar Hero



Resident Evil 5



Final Fantasy XIII



Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots



Starcraft



Need For Speed : Shift



Soul Calibur



Mirror's Edge




Sumber : Geekosystem

8 comments:

Khairunnisa' said...

Tak best sungguh kalau main Starcraft & Metal Gear Solid macam tu :(

Kalau ada Assassins Creed waktu zaman-zaman dulu, mesti besh~

shafiq said...

@Khairunnisa'

haha. layan Assassin's Creed jugak ke ? saya baru je nak main AC2. huhu.

Linglung said...

mmg ketara gila la beza dia..sume gambar gua tgk buat gua teringat masa kecik2 dulu :)

follow me on twitter - http://twitter.com/akulinglung

3032 backlinks from 758 blogs *30$* said...

starcraft gila favourite aku... skrang ni da kuar starcraft baru bro

Kap said...

GH kelihatan retro wo.
kena sangat kalau glam rock bersama rambut kembang.

Fina said...

peh. paling ingat game dulu2, game super mario tuu. hahaa.

shafiq said...

@Linglung

teringat masa main Mario dulu kan ? haha.

@Kap

baru la old skool. haha.

@Fina

game favorite tu. dengan game sarkas. huhu.

PEJUANG KESENIAN EXTREME said...

Kalau aq main game dulu2..msti bosan tahap dewa siot..Online9 game pun x de teruk dia punye grafik cam ni..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...