Friday, December 3, 2010

Pick Up Line Versi Harry Potter


Kalau kita dalam dunia magik Harry Potter, mungkin kita boleh buat love potion untuk usha orang yang kita minat. Walaupun tak boleh buat love potion tapi korang mungkin boleh try pick up lines versi Harry Potter kat bawah ni.

Tapi make sure orang yang korang usha tu layan Harry Potter. Takut diorang tak paham je. Haha.


1) Your smile's like Expelliarmus, simple but disarming.

2) If I were a Seeker and you were a Snitch, would you let me catch you ?



3) Are you a Golden Snitch ? Because I've been seeking for something like you my whole life.

4) Did you survive Avada Kedavra ? Cause you're drop dead gorgeous.



5) My name may not be Luna, but I sure know how to Lovegood !



6) I must have had some Felix Felicis, because I think I'm about to get lucky !

7) You don't even have to say Lumos Maxima to turn me on !


8) If you were a Basilisk, I wouldn't mind dying just to look into your eyes.



9) You can have the portkey to my heart.


P/S : Kalau tak paham ayat-ayat kat atas ni sila la baca buku or layan filem Harry Potter ye. Haha.

9 comments:

mRa amira said...

faham sangat!!!! >.<
suke semua pick up line ni~ hoho!
suke suke Seeker & snitch, suke luna!suke semua lah!

(ade x org nk kate kt mra ekh?hehe)

ijat_asni said...

sumpah suke !
bes sgt.

hans said...

hahahaha
best2
faham

P/S : Lu Langsi Lu Mati

P/S : Review Filem : Ngangkung Boleh Tahanlah & Kutipan Filem 2 Alam Berapa Juta?

sarahunny said...

fahammm! :) tersengih2 ni,. kalau hermione punya line pun menarik jugak!

shaffique said...

@mRa amira

biar saya try usha mira guna line ni eh ? ;)

@sarahunny

hermione punya line takde la. payah nak usha dia. haha.

PinQib said...

wah
suke nyer..
rasa nak paw2 jer ayat ni. hehe

tengs singgah

Baby untuk dibeli!
Kita dan BABI!

nev said...

kewl man...tp klo awek tu tak layan harry potter sure blur minah tu. ahaks

ohujan said...

dumbledore is a samad said

shaffique said...

@nev

tu la. malu gila la kalau camtu. haha.

@ohujan

he is indeed. haha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...