Thursday, July 7, 2011

Natsumi Hayashi, Gadis Jepun Yang Terapung


Natsumi Hayashi, seorang jurugambar dari Jepun mempunyai kebolehan untuk terapung. Tapi ianya hanya di dalam gambar. Dengan menggunakan kamera Canon EOS 5D Mark II, Natsumi sering menangkap gambarnya seperti terapung di udara.

Menurut Natsumi, untuk menangkap gambar terapung amat sukar kerana beliau perlu kelihatan seperti tidak melompat. Jadi, beliau perlu mengawal ekspresi muka pergerakan badan. Ianya perlu kelihatan seperti masa diberhentikan. Kadang kala beliau melompat sebanyak 300 kali untuk mendapatkan shot yang cantik.

FYI, Natsumi juga mempunyai website di mana beliau meyimpan koleksi gambar-gambar terapungnya. Untuk gambar yang lagi kawaiii, sila layari YOWAYOWACAMERA.COM
Sumber : Twisted Sifter

7 comments:

faiz said...

perghh..mmg hebat..camner dia buat..kagum btol..

shandye. said...

tripod, shutter-speed laju, setkan kamera pada tetapan timer...

dan rajin2lah lompat.

sure menjadi.

tp hidup lg senang klu ada org tolong snapkan. huhu...

Still alive said...

hehehe..canggih:-)

MaMa AiNi said...

setiap org ada mcm2 kebolehan !!..semua itu satu anugerah dr Allah..cuma kadangkala kita tak sedar kebolehan sendiri..he2x..

cik pulau said...

wohoo...
hebatnya.

mOon jOhari said...

...ptt la dia kurus...ajin melOmpat rupanya...nice la!

Anonymous said...

Our creative painters are university professors,their energy and creativity is strong.their works have excellent collection [url=http://www.collieart.com]oil painting[/url] value,the masai have a bit of works were collected by foreign collectors and art museum.our creative painters have various rich imaginations and creativity.our painters may depending on picture conjointly the idea that you choose to provide recreate the initial .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...